Over mij

Wat is BINK Coaching?

BINK Coaching is de kinder- en jongerencoach praktijk van Anouk Bink, gespecialiseerd in kinderen & echtscheiding én kinderen & weerbaarheid.

Mijn missie is om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te helpen een échte BINK te worden.
Een BINK is een kind wat genoeg tools heeft om met nare situaties om te gaan.
Een BINK staat stevig in zijn schoenen, kent z’n eigen krachten en kijkt met een positieve blik naar de toekomst.
En een BINK weet wat z’n eigen talenten zijn en heeft vertrouwen in zichzelf.

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Anouk Bink, van jongs af aan heb ik me om anderen bekommerd. Op de allereerste dag van de basisschool ontfermde ik me over een klasgenootje wat het moeilijk vond om afscheid te nemen van haar moeder, ik troostte haar en vrolijkte haar op. Ik ging gelijk die eerste dag al bij haar spelen en nu, 28 jaar later, zijn we nog steeds vriendinnen.

Het was dus ook niet gek dat ik er jaren later voor koos om met kinderen te werken. Ik volgde de PABO en toen ik eenmaal voor de klas stond had ik behoefte aan verdieping, waardoor ik pedagogiek ben gaan studeren.
Ik kwam bij een onderwijsbegeleidingsdienst terecht waar ik als verkeersleerkracht en later ook als onderwijsadviseur werkzaam was. Maar ondertussen bleef ik op zoek naar wat ik nu eigenlijk écht wilde.

Een paar jaar geleden hoorde ik voor het eerst over het fenomeen Kindercoach: iemand die kinderen helpt bij moeilijkheden waar zij tegenaan lopen. Iemand die geen stempels plakt maar samen met het kind onderzoekt wat het kind zelf kan doen aan deze moeilijkheden. Iemand die een kind leert wat zijn eigen talenten zijn zodat hij hierop kan vertrouwen.
Dit vond ik enorm interessant, maar ik wist niet goed hoe ik hier handen en voeten aan moest geven. En toch bleef het een paar jaar in mijn achterhoofd zoemen.

Totdat ik in 2014 in een burn-out terecht kwam. Tijdens deze periode werd ik volledig op mezelf terug geworpen en ben ik eens goed op zoek gegaan naar wat IK nu eigenlijk wilde. Waar word ik nou blij van?
Ik kwam tot de conclusie dat ik ontzettend blij word van anderen verder helpen in hun ontwikkeling, hier haal ik voldoening uit. Ineens was daar dat fenomeen kindercoach weer!

Dit is wat ik wilde. 

In mijn werk als kinder- en jongerencoach werk ik graag aan de sociaal emotionele ontwikkeling van jouw kind. Ik werk oplossingsgericht en ben ervan overtuigd dat elk kind zijn eigen oplossing in zich draagt. Ik ben er alleen om te helpen deze te vinden.

IMG_0671

In mijn ogen is het vooral belangrijk dat kinderen zelfvertrouwen hebben, hun eigen talenten leren kennen en stevig in hun schoenen staan zodat ze met veranderingen om kunnen gaan en zorgeloos kind kunnen zijn.

Is na deze introductie je interesse gewekt? Denk je dat ik degene kan zijn die jou en je kind kan helpen?

Neem dan gerust contact op met mij via:
anouk@binkcoaching.nl of  bel naar 06 54927363

 

Adiona logo

Opt In Image
Download hier jouw GRATIS E-boekje:
3 tips waarmee jij en je ex-partner ervoor kunnen zorgen dat jullie kinderen zo min mogelijk schade ondervinden van jullie scheiding.