Waarom ik mijn eigen training ontwikkelde…

Jaren geleden toen ik voor de klas stond merkte ik dat het mij frustreerde… Ik had 27 kinderen in mijn klas en was druk bezig met alle reken en taalinstructies. Maar ondertussen zag ik dat er kinderen in mijn klas niet lekker in hun vel zaten en extra aandacht nodig hadden op sociaal-emotioneel gebied.

Door alle handelings- en groepsplannen, alle lesvoorbereidingen, toetsen, schoolkranten en sinterklaascommissies lukte het mij niet om tijd vrij te maken om met deze kinderen aan de slag te gaan. Om hen de tijd en aandacht te geven die ik graag voor hen wilde.

Onder anderen door dat ik zo graag meer één-op-één tijd met kinderen wilde ben ik uiteindelijk als kindercoach gaan werken en heb me volledig gericht op de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Want juist als een kind lekker in zijn vel zit kan hij zich optimaal ontwikkelen. En daar wil ik kinderen graag bij ondersteunen.

Zelfvertrouwen, weerbaarheid en een positieve mindset zijn de basis voor elk kind. En daarom wil ik kinderen helpen zich hier verder in te ontwikkelen. Zodat zij vol zelfvertrouwen hun grenzen aan durven te geven en zich bewust zijn van hun eigen invloed op henzelf en hun omgeving. Daarom heb ik de BINK PowerBoost! ontwikkeld. Een weerbaarheids- en mindset training voor elk kind!

De BINK PowerBoost! is niet zomaar een weerbaarheidstraining. Ik heb er bewust voor gekozen om weerbaarheid en mindset te combineren in deze training. Omdat ik vanuit de praktijk heb gemerkt dat kinderen die veel te leren hebben op het gebeid van weerbaarheid ook vaak rondlopen met veel niet-helpende gedachten.

Door het stukje mindset aan de training toe te voegen worden de kinderen zich meer bewust van hun eigen gedachten en kunnen ze deze na afloop van de training bewust ombuigen naar helpende-gedachten. Hierdoor merk je dat de kinderen minder faalangstig zijn, positiever denken en meer zelfvertrouwen hebben.

De BINK PowerBoost! is een 8-weekse weerbaarheids- en mindset training die ervoor zorgt dat kinderen steviger in hun schoenen staan.

De deelnemers vergroten hun zelfvertrouwen, geven na de training beter hun grenzen aan, zijn zich meer bewust van zichzelf en hun eigen emoties en maken hun eigen keuzes. Deelnemers zijn na afloop over het algemeen opener en voelen zich krachtiger.
En doordat deze kinderen na de training lekkerder in hun vel zitten, halen zij betere resultaten op school en zijn ze sociaal vaardiger.

De BINK PowerBoost! is een training die niet alleen ingaat op het veranderen van gedrag en vaardigheden, maar vooral ook aandacht besteedt aan het stukje identiteit en overtuigingen van de kinderen, waardoor het gedrag en de vaardigheden van de kinderen automatisch duurzamer verandert. (zie afbeelding Logische niveau’s – Bateson)

Bron: Coachcenter

Bij de BINK PowerBoost! hoort ook zeker het betrekken van de ouders van de kinderen. Doordat ouders en precies weten wat de kinderen geleerd hebben en hen hierbij kunnen ondersteunen zie je een duurzame ontwikkeling in de weerbaarheid, mindset én het zelfvertrouwen van deze kinderen.

Denk jij bij het lezen van deze blog: ‘Yes! Dit is echt iets voor mijn kind!’

Aanmelden kan nog. Neem contact op om een aanmeldformulier te ontvangen.

Vergelijkbare berichten