Waarom Weerbaarheid van levensbelang is

Waarom weerbaarheid van levensbelang is.

Weerbaarheid hangt in grote mate samen met zelfvertrouwen en je gevoel van eigenwaarde. Het is moeilijk om voor jezelf op te komen als je jezelf niks waard vindt.
Een laag zelfbeeld is een grote oorzaak van stress, depressies, de meeste angstklachten, eetproblemen en ernstige minderwaardigheidsgevoelens bij volwassenen.
 
Een gebrek aan zelfvertrouwen kan leiden tot risicovol gedrag zoals drank- en drugsgebruik, met alle gevolgen van dien.

Door een gebrek aan weerbaarheid ben je daarnaast enorm vatbaar voor groepsdruk. Groepsdruk zorgt in de puberteit o.a. voor een grotere kans op het gebruiken van sigaretten, drank en drugs en het maken van andere onverstandige beslissingen.

Wat kun je als ouder doen?

Allereerst kun je zorgen dat jouw kind veiligheid, waardering en verbondenheid ervaart, dit heeft een positief effect op zijn zelfbeeld.

Daarnaast is het super belangrijk dat jij als ouder het goede voorbeeld geeft. Heb je zelf een gebrek aan zelfvertrouwen? Werk dan actief aan het verbeteren hiervan zodat jouw kinderen zien en ervaren wat `gewoon’ is.

Ten slotte kun je jouw kind actief vaardigheden aanleren om weerbaarder te worden. Zodat jouw kind zelfverzekerd door het leven gaat.

Wil je weten welke vaardigheden dit zijn en hoe je hier thuis mee aan de slag kunt? Kom dan zaterdag 19 januari naar de Workshop Weerbaarheid voor ouders.

Hier brengen we de weerbaarheid van jouw kind in beeld en krijg je praktische handvatten waar je direct thuis mee aan de slag kunt gaan.

De workshop duurt is van 13.30 – 17.30 uur en kost 97 euro. 
Meld je je vóór 31 december aan? Dan krijg je 25% oudejaarskorting.

Vergelijkbare berichten