Waarom zou je naar een kindercoach gaan?

Niet voor iedereen is het duidelijk waarom je naar een kindercoach zou gaan. Vaak hoor ik vragen als: “Wat doe je dan precies? Help je met rekenen enzo?”, als ik vertel over mijn werk als Kindercoach.

Maar nee, ik ben over het algemeen niet aan het rekenen en lezen met kinderen. Ik werk echt met kinderen aan hun sociaal-emotionele welzijn.
Er zijn veel kinderen die niet lekker in hun vel zitten. Zij kunnen wel een stukje begeleiding gebruiken bij hun sociaal-emotionele ontwikkeling.

Kinderen die:

 • Vaak boos zijn
 • Last hebben van angsten
 • Klagen over een vol hoofd
 • Weinig zelfvertrouwen hebben
 • Veel prikkels binnen krijgen
 • Moeite hebben met concentreren
 • Last hebben van spanningen
 • Faalangstig zijn bij toetsen of bij rekenen en/of lezen
 • Met grote veranderingen moeten leren omgaan (bijvoorbeeld een scheiding)
 • Niet goed weten wat ze met hun emoties aan moeten
 • Zich in sociale situaties anders voordoen dan ze eigenlijk zijn

Dit zijn de kinderen die bij mij terecht kunnen.
Ik ben geen kinderpsycholoog of therapeut. Ik ben een kindercoach en jongerencoach. Ik stel geen diagnoses en ga niet graven in het verleden of op zoek naar de diepere oorzaak van bepaald gedrag.
Ik ben niet van de stempels en de hokjes. Want ook al heb je een bepaalde diagnose dan nog zal je met jezelf en de wereld om je heen moeten leren omgaan.


Oplossingsgericht

Ik kijk met jou en je kind mee naar dat wat er is, dat wat er goed gaat en wat er anders zou kunnen. Ik ga met jouw kind aan het werk om zijn eigen doelen te behalen.

Wat wil hij (of zij) graag leren? Wat zou hij graag willen veranderen in hoe het nu gaat? We gaan steeds op zoek naar zijn eigen oplossingen. Want kinderen weten en begrijpen meer dan je denkt, het zijn net mensen ????

Met behulp van oefeningen, spelletjes en gesprekjes leert jouw kind meer over zichzelf, zijn emoties, behoeftes, gedachten en gedrag. Hiermee vergroot hij zijn zelfbewustzijn en krijgt hij meer mogelijkheden waar hij uit kan kiezen.

Buitenstaander

De meeste kinderen ervaren het als zeer prettig om met iemand te kunnen praten die onafhankelijk is. Iemand die ze niet terecht hoeft te wijzen als ze vertellen dat ze iets hebben gedaan wat niet mag, iemand die onpartijdig is en waar ze alles mogen vertellen zonder dat ik gek op kijk.

Het werkt soms gek, maar kinderen nemen, zeker vanaf een bepaalde leeftijd, toch vaak dingen meer aan van een buitenstaander dan van hun eigen ouders.

Je kunt als moeder nog haarfijn uit taan leggen dat altijd ‘pleasen’ of negatieve gedachten niet helpen. Maar als de kindercoach hier echt mee aan de slag gaat, heeft dit opeens meer effect en merk je dat ze er iets mee gaan doen.

Betrokkenheid

Maar ondanks dat sommige kinderen van hun ouders soms wat minder aannemen vind ik het super belangrijk dat jij als ouder betrokken bent bij de coaching van jouw kind. Na elke drie sessies plan ik daarom een oudergesprek in waarin ik samen met jou bespreek wat jouw kind nog nodig heeft, waar jullie thuis nog tegenaan lopen en wat je hier mee zou kunnen doen. Zodat het effect van de coaching alleen nog maar groter wordt.

Jouw kind heeft jou keihard nodig, zeker als hij in een veranderingsproces zit.

Wat levert het op?

Maar wat levert zo’ntraject bij mij nu eigenlijk op?
Dit is gelukkig voor elk kind anders, want elk kind werkt aan zijn eigen doelen. Maar ik vertel graag met trots wat verschillende kinderen bij mij hebben bereikt:

 •        Een meisje van 11 dat nu heel goed kan vertellen wat haar dwars zit als ze verdrietig of teleurgesteld is (eerder trok ze zich terug en sloot zich af
 •        Een jongen van 8 die niet meer gepest wordt en lekker in zijn vel zit
 •          Een meisje van 9 dat niet meer boos en agressief wordt als er iets niet gaat zoals zij het wil
 •          Een meisje van 14 dat op anderen af durft te stappen en zich geen zorgen meer maakt wat anderen van haar denken
 •           Een jongen van 11 die minder ruzie heeft met zijn zusje en ouders en kan aangeven wanneer hij even tijd voor zichzelf nodig heeft (eerder had hij dagelijks ruzie en werd hij ontzettend boos).
 •          Een meisje van 8 dat enorm vooruit is gegaan met lezen omdat ze van haar faalangst af is.

Dit is een kleine greep uit de trajecten die de afgelopen jaren bij mij in de praktijk zijn afgerond. En ik vind het geweldig! Ik word echt enorm blij van de groei die ik bij elk kind steeds weer zie. Ik heb een droombaan! 😀

Wil je graag een telefonisch kennismakingsgesprek om te bespreken wat ik voor jou en jouw kind kan doen? Vul dan hier je gegevens in dan neem ik zo snel mogelijk contact op.

Vergelijkbare berichten