Bink Coaching - Blog - impact scheiding

Wat is de impact van een scheiding op een kind?

Download hier jouw GRATIS E-boekje:

3 tips waarmee jij en je ex-partner ervoor kunnen zorgen dat jullie kinderen zo min mogelijk schade ondervinden van jullie scheiding. 

Download >
Uiteraard is scheiden niet wat je voor ogen had toen je aan kinderen begon, het is geen ideale situatie en soms had je het liever willen voorkomen.
 
Je kinderen hebben hier alleen geen keuze in en hun hele wereld staat op z’n kop. Dit kan enorme impact hebben, hoe goed je het ook probeert te doen. Ze staan op de scheidslijn tussen papa en mama en dat brengt onrust, verwarring en een stukje onveiligheid.
Dat wat voor hen hun veilige haven was valt uiteen…
 
Soms is een scheiding niet te voorkomen en kan het voor kinderen beter zijn om gescheiden ouders te hebben dan om op te groeien tussen ruziënde of ongelukkige ouders.
Maar wat doet het precies met hen? Waar moet je rekening mee houden?
 
Uiteraard zal elk kind op zijn eigen manier met een scheiding omgaan. Dit is erg afhankelijk van persoonlijkheid, leeftijd en ook van de manier waarop de scheiding verloopt.
 
Om er precies achter te komen wat voor invloed de scheiding om jouw kind heeft gehad, kan het handig zijn om hulp van buitenaf te zoeken. Iemand die buiten de situatie staat, onpartijdig is en iemand die goed contact kan maken met jouw kind. Iemand jouw kind helpt de scheiding een plekje te geven en met de veranderde situatie om te gaan. Iemand die jouw kind met verschillende werkvormen kan begeleiden in dit lastige proces. Iemand die zich kan inleven in jouw kind én in jou als ouder.
 
Zo iemand ben ik! Neem gerust contact op om een vrijblijvend intake gesprek in te plannen.